Transtelex Dialóg: terítéken a választások

Február 13-án, kedden 19 órától kezdődik a kolozsvári Planetárium kávézóban a Transtelex Dialóg e havi kiadása, amelyben a közelgő országos választásokról lesz szó.

Bukarest és Budapest között a szék alá esett az RMDSZ, a magyarországi támogatások is alig csordogáltak az elmúlt évben, a kormánykoalícióból való távozással pedig a legfontosabb pénzforrástól is elesett a szövetség. 2024, a szuperválasztási év pedig drámai bukásokkal fenyeget, a román sajtó már pedzegeti, hogy az RMDSZ az elmúlt 32 év legrosszabb eredményeinek néz elébe. A választási kihívásokról, propagandáról, az etnikai kártyáról, AUR-ról és RMDSZ-ről, az európai szuverenizmus erősödéséről és az önkormányzati választások kapcsán a helyi kiskirályokról is szó lesz a Transtelex Dialógon – ír saját eseményéről a Transtelex. 

A beszélgetés során választási forgatókönyveket, kampányüzeneteket és pártpolitikai stratégiákat fognak elemezni újságírói szempontból, valamint arról is szó lesz, hogy milyen felelősség terheli az újságírókat ebben a propagandától többszörösen leterhelt időszakban.

A beszélgetésben résztvesz Cseke Péter, az Agerpres hírügynökség szerkesztője, a Transtelex főmunkatársa, Csoma Botond, Kolozs megyei képviselő, az RMDSZ képviselőházi frakciójának vezetője és a szövetség szóvivője, Farkas István, a Marosvásárhelyi Rádió és az Erdély TV műsorvezető-szerkesztője, illetve Pál Edit Éva, hírportálunk főszerkesztője. A beszélgetést Vig Emese, a Transtelex vezető szerkesztője fogja moderálni. 

A beszélgetésről felvétel készül, amelynek a szerkesztett változatát a Transtelexen is közzéteszik. A Facebook-on itt lehet csatlakozni az eseményhez.

A kiemelt kép illusztráció / forrás: Transtelex Facebook-oldala / fotó: Tóth Helga