Továbbra is 1,7 fölött a város fertőzöttségi mutatója

Székelyudvarhelyen tegnap, március 29-e óta kettővel nőtt a kórházban kezelt betegek száma, az intenzíven mind a tíz ágy foglalt, a fertőzöttségi mutató is még mindig 1,7 fölött van. Ha a ráta nem csökken, akkor marad a sárga forgatókönyv mind a település szerinti, mind pedig az oktatási intézmények besorolásában.

A Hargita megyei prefektúra közlése szerint az előző naphoz (március 29.) viszonyítva 32-vel nőtt a fertőzöttek száma, az utóbbi napon két új halálesetről jelentettek, a gyógyultak száma héttel kevesebb, mint tegnap volt, ma 23 gyógyultról jelentettek,

Az országban 6.204 új fertőzöttről jelentenek, az utóbbi napon 175 személy vesztette életét, amiből 170 személynek volt ismert társbetegsége.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport, a Hargita megyei prefektusi hivatal és a székelyudvarhelyi városháza március 30-án, kedden közzétett közleményei szerint

az országban

A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

Székelyudvarhelyen

Kiemelt kép: Egyed Ufó Zoltán