További öt fertőzött tegnap óta a megyében

Hargita megyében 16 fertőzöttet tartanak számon a hatóságok: két személy meggyógyult, egy meghalt, tizenkét beteget pedig a székelyudvarhelyi és csíkszeredai kórházban ápolnak, tudomásunk szerint Udvarhelyen 10, Csíkban 2 személyt. Udvarhelyi részletekkel hamarosan jelentkezünk.

A Hargita megyei prefektúra szombati közleménye szerint egy koronavírussal fertőzött személyt a lakhelyének megfelelő megyébe szállították, ott kezelik a továbbiakban.

A kórházban fekvő betegek mindegyikénél járványtani ankétot készítenek a hatóságok.

A megyében 170-en vannak még intézményes karanténban, eddig 228-an hagyhatták el azt.

A házi elkülönítésben lévők száma 438, eddig összesen 4.164-en hagyhatták el otthonukat.

Március 27-e óta 405 tesztet végeztek el a megyében, 15 esetben igazolódott be a koronavírus-fertőzést.

Pénteken a rendőrök 313 házi karanténban lévő személyt kerestek fel a megye területén. 85 esetben szabtak ki büntetést: 41 esetben a kijárási tilalom megszegéséért, 32 esetben gazdasági kihágásokért. Ezen kívül 565 személyt és 530 járművet ellenőriztek a közutakon, 69 esetben több mint 142 ezer lejre büntettek.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!