Toró Dávid a két legfényesebb éremmel tér haza Horvátországból

Párosban nem találtak legyőzőre, fotó: György István Facebook-oldala

Horvátország adott otthont a Europe Youth Series február végi állomásának, amelynek U13-as versenyében, a román válogatott színeiben küzdött a székelyudvarhelyi asztaliteniszező, Toró Dávid is.

A Dávid, Pop Alexandru, Madar Maya és Ionascu Nadalia alkotta csapat egy írek elleni győzelemmel kezdte a tornát, Dávid mindkét mérkőzésén maximálisan teljesített, az ír Sheridannek 3-0-ás győzelemmel vágott vissza a legutóbbi Világkupa elődöntőért. A második mérkőzés is sikerrel zárult a román csapatnak, Ausztria ellen 7-2 arányban győztek, Dávid továbbra is elemében volt, mindkét egyéni mérkőzésén győzött, valamint a vegyespárost is ők abszolválták. Később Szlovákia együttesét is 7-2 arányban múlták felül.

Miután megnyerte csoportját a román csapat, a csehek ellen óriási csatában nyerték meg az elődöntőt. Az elvesztett vegyespáros után nagyot sikerült fordítani és így döntőbe jutni, azonban a fináléban Lengyelország ellen szenvedtek vereséget 5-4 arányban. Hiába, hogy Toró Dávid egy egyéni és egy vegyespáros győzelmet jegyzett, végül – neki és csapattársainak – ezüstérmet akasztottak a nyakába.

Nem így párosban,

amely versenyben magabiztos menetelést produkált a Toró-Pop páros, a főtáblán előbb a horvát, majd a svéd párost legyőzve jutottak az elődöntőbe. A döntőért az osztrákokat múlták felül, majd a döntőben a németeket verték energikus játékkal, megszerezve a román delegáció első aranyérmét.