Torlódások az ellenőrzések miatt

Kiemelt kép: Bíró Hunor/Udvarhelyszéki Közlekedési Infó

Torlódások alakultak ki Székelyudvarhelyen a rendőri ellenőrzések miatt, olyan sofőr is van, akit rövid alatt négy alkalommal állítottak meg – számoltak be az autóvezetők az Udvarhelyszéki Közlekedési Infó Facebook-csoportban csütörtök reggel.

A visszajelzések szerint dugó alakult ki a Bethlen Gábor utcában, a II. Rákóczi Ferenc úton, a Petrom benzinkútnál mindkét irányban ellenőrzik a forgalmat a hatóságok. Több személy azt kifogásolta, hogy a hatósági személyek kezükbe veszik a dokumentumokat, készülékeket. Mivel sokféle ember papírjait összetapogatják, attól tartanak, hogy megfertőzhetik a sofőrt.

Van, aki azt ajánlotta az autóvezetőknek, hogy nyilatkozatukat ragasszák a hátsó ablakra, az ablakot ne húzzák le teljesen, így mindenki számára biztonságosabb a kijárás. De az is megoldás, ha mi tartjuk kezünkben az igazolást, nyilatkozatot, úgy mutatjuk be.

Érdemes komolyan venni az intézkedéseket, „mert szinte minden útkereszteződésnél rendőr áll”. A kijárást igazoló nyilatkozatokat töltsük ki pontosan, adjuk meg a felkeresni kívánt helyszíneket, reális időintervallumot adva magunknak.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 26-ai híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!