Tonnaszámra gyűltek az adományok

Fotó: Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács

Rászoruló családoknak és családotthonoknak adott át élelmiszer-, játék- és ruhacsomagot az ünnepek között az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET). A már negyedik alkalommal megszervezett Fiatalként a Fiatalokért jótékonysági akciójuk során több mint 350 szerény körülmények között élő családot látogattak meg a szervezet önkéntesei, míg partnerük, a Székelyudvarhelyi Ifjúsági Keresztény Egyesület 5 nevelő otthonba és 2 szociális szervezethez juttatott játékokat és ruhákat.

A 13 napig tartó adománygyűjtő akció alatt a Merkúr Áruházak három bejáratánál összesen 66 önkéntes gyűjtött alapvető élelmiszereket, tisztálkodási eszközöket, játékokat, édességeket. Közel 5 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze, amikből kisebb csomagokat állítottak össze a családoknak, és a gyerekotthonoknak pedig 4 tonna játékot és ruhát osztottak ki – vet számot közleményében az UIET az adományok mennyiségéről, az akció legsikeresebb évének nevezve az ideit.

A jogosultak listáját az egyházak segítségével állították össze, akik főként többgyerekes, nehéz körülmények között élő családok Udvarhelyszéken. Az UIET hét tagszervezetének segítségével idén 27 településre sikerült adományt juttatni – zárják a felsorolást.