Tonnaszám foglaltak le petárdákat és nem csak

Pirotechnikai eszközök után kutatva országszerte 153 házkutatást végeztek szerdán a rendőrök, az akció során lefoglaltak 18.545 kg pirotechnikai cikket, egy tűzfegyvert, 820 töltényt és pénzösszegeket.

A Tűzijáték elnevezésű akció keretében ebben a szezonban már 120 tonna pirotechnikai eszközt koboztak el a hatóságok, tájékoztat az Agerpres. A rendőrség indoklása szerint pirotechnikai eszközöket a Romániában hatályos törvények szerint csak pirotechnikus szakemberek helyezhetnek üzembe, nem kerülhetnek illetéktelen személyek kezébe.

A házkutatásokat Bukarestben, valamint Arad, Argeş, Bákó, Beszterce-Naszód, Bihar, Brassó, Buzău, Brăila, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Hargita, Ilfov, Maros, Olt, Prahova, Satu-Mare, Szeben, Temes, Tulcea, Vâlcea és Vaslui megyében végezte a rendőrség.

A Hargita megyei rendőrség fotója.

Hargita megyében négy házkutatást hajtottak végre Galócás, Csíkszentmárton és Maroshévíz településeken, melyek nyomán 32 kg pirotechnikai cikket foglaltak le két férfitől, akik kereskedtek ezzel – közölte honlapján a Hargita megyei rendőrség.