Tömjed a malackád, 100 millió kéne még

Közel száz millió lejre is szükség lehet a hat jelenleg futó Európai Uniós támogatású projekt befejezéséhez – derült ki a december 12-én, kedden 9 órától tartott soron kívüli tanácsülésen. Az ülés tárgya az volt, hogy a képviselő testület jóváhagyja-e, hogy a projekteket a 2021–2027-es pályázati ciklusban folytathassa és fejezze be a város. 

De haladjunk szépen sorjában

Feszültséggel teli volt a levegő, amikor beléptünk a városháza Orbán Balázs termébe kedd reggel. Az első meglepetés az volt, hogy az utóbbi időszak soron kívüli tanácsüléseivel ellentétben, most nem a kivetítőn sorakozott sok monogram, hanem az asztal körül a megszokottnál több szempár – az RMDSZ-es képviselők úgy döntöttek ezt az ülést nem online követik végig. 

Nemhiába, a gazdasági szakbizottsági ülés már előbb felborzolta a kedélyeket, és a technika ördögével megküzdve nehéz hamar reagálni a tanácsteremben elhangzottakra. 

A szerző felvételei

A konfliktus tárgya az volt, hogy a fejlesztési és beruházási osztály igazgatója által előterjesztett tanácshatározat-tervezetek felvezetője nem tartalmaz egyetlen konkrét számot sem, csupán százalékokat, amiket nincs, amihez viszonyítani – állították a tanácsosok. Kovács Attila, az osztály igazgatója hiába hajtogatta, hogy nem tud semmi konkrétumot mondani még, most csak arról kéne dönteni, hogy továbbviszik-e a projekteket a következő ciklusra, a POL és az RMDSZ képviselői is követelték, hogy mutasson fel végre számokat.

Végül kibújt a szög a zsákból:

A cikk az előfizetőink számára folytatódik!

Ne maradj le a végéről! Már havi 15 lejért elolvashatod a cikkeink legjavát. Fektess be te is a szabadságba!