Tömegverekedés volt Maroshévízen (videó)

A rendfenntartó hatóságok közbelépésére volt szükség egy tömegverekedés megfékezéséhez Maroshévízen, az élelmiszerpiac közelében, vasárnap délben. Tizenegy személyt kísértek be a rendőrségre kihallgatásra, öt személyt őrizetbe vettek.

Videó készült a botrányról

A Hargita megyei rendőrség sajtóirodájának tájékoztatása szerint a 112-es egységes segélyhívószámon érkezett a bejelentés az incidensről. A résztvevők nagy számára való tekintettel a rendőrség különleges alakulatából és csendőrökből álló csapatot küldtek ki a helyszínre.

Az eddigi információk szerint Neamţ és Vrancea megyei személyek egy csoportja került konfliktusba helyiekkel, két nő késsel megsebesítette egymást, majd tömegverekedés tört ki. Az incidensben négy autó is megrongálódott.

A rendvédelmi szerveknek sikerült megfékezniük a tömegverekedést, amelynek nyomán 11 személyt bekísértek kihallgatásra a maroshévízi rendőrségre. Az öt őrizetbe vett személy ellen ütlegelés vagy egyéb erőszakoskodás, közcsend- és közrendháborítás, illetve a „riválisaik” tulajdonában lévő autók megrongálása miatt zajlik eljárás. Az ügyészség előzetes letartóztatásuk elrendelését fogja kérni hétfőn a bíróságtól.

További két személy ellen hivatalos személy elleni erőszak, illetve csend- és rendháborítás miatt vizsgálódnak.

Agerpres