Tömegkarambol a tengerre vezető autópályán

Fotó: Radio Delta

Tömegkarambol miatt áll a forgalom a Bukarestet Konstancával összekötő A2-es autópálya tengerpartra vezető oldalán, írja az Agerpres. A rendőrség közölte, hogy működésbe lépett a vörös beavatkozási terv.

Az első információk szerint húsz autó ütközött, és két személy megsérült, egy beszorult, de a számok egyik óráról a másikra nőttek. A dobrudzsai katasztrófavédelem legújabb információi szerint 55 gépkocsi és összesen 155 utas érintett a tömegbalesetben, 15 személyt kórházba szállítottak, közülük 5 kiskorú.

A baleset Medgidia város közelében, a 183-as kilométerkőnél történt, a forgalom teljesen leállt a tenger felé vezető oldalon, 3 kilométeres gépkocsisor alakult ki. A forgalmat a 160-as kilométerszelvénynél, Cernavodă városnál elterelik.

Az arra utazóknak ugyanakkor javasolják, hogy kerüljék el az A2-es autópályát, és a Bukarest-Konstanca országúton (DN3) induljanak a tengerpart felé, írják még.

Egyébként a nyári időszakban rendszeresek a torlódások az említett autópályán meg az oda vezető Prahova völgyén is, így Udvarhelyről indulva talán érdemes Foksányt, Sloboziát érintve tervezni az útvonalat, még ha több időbe is telik az út, szép tájakon vezet keresztül (Kézdivásárhely felől a Vrancea-Putna nemzeti parkon át) és nem annyira monoton a vezetés sem.