Tömeges felmondás a szászvárosi kórházban

A szászvárosi intenzív terápiás osztály (ATI) több alkalmazottja felmondott hétfőn, mert megfelelő védőfelszerelés hiányában fokozottan ki vannak téve a megbetegedésnek – tájékoztat a Mediafax.

A hírügynökség megszólaltatta az ügyben a Hunyad megyei kormányhivatal szóvivőjét, Lucian Morogan-t, aki úgy tudja, egy intenzív terápiás orvos, öt asszisztens, és öt ápoló mondott fel a hét első napján.

– Megnézzük, mit tehetünk, hogyan pótolhatjuk az egészségügyi alkalmazottakat. Igen, arra hivatkoztak, hogy nincs megfelelő védőfelszerelésük. Mivel az intézmény az önkormányzat alárendeltségébe tartozik, saját maguk intézik a beszerzéseket, amiről nyilatkozni nem tudunk – mondta Lucian Morogan a hírügynökségnek.

Az Agerpres megkereste Szászváros polgármesterét, Ovidiu Bălan-t az üggyel kapcsolatban, aki szerint a koronavírustól való félelem miatt mondtak fel az alkalmazottak, holott minden védőfelszerelés rendelkezésükre áll a kórházban.

– Megoldást keresünk a problémára. Szerintem félnek, ahogyan mi is, de együtt kell mennünk a csatába. Szászvárosban egyetlen visszaigazolt koronavírusos eset sincs – mondta a polgármester.

Kiemelt kép: telegrafonline.ro