Tömegbaleset a brassói terelőn

A január 6-án, szerda reggel 7.30 körül történt balesetben legalább 40 autó összetört – írja bejegyzésében a Marosvásárhelyi Rádió. A Digi24 beszámolója szerint az ütközésben tíz autó volt érintett, négy ember megsebesült, őket kórházba szállították.

A Brassó Megyei Sürgősségi Felügyelőség (ISU) első információi szerint a Barcaszentpéterhez közeli letérőnél ütközött össze hat jármű, négy személy megsérült, viszont azt is megemlítik, hogy szintén ezen a szakaszon, az említett balesettől függetlenül, több koccanás is történt: szerda reggel összesen 23 jármű rongálódott meg a brassói körgyűrűn – írja még a Maszol.

A kerülőút érintett szakaszain ugyanis jégréteg képződött az éjszaka folyamán, ugyanakkor sárga ködriasztás volt kiadva reggel tíz óráig, a Brassó megyei rendőrség szerint ezek járulhattak hozzá a sorozatos koccanásokhoz, ezért arra hívják fel az autósok figyelmét, hogy lassabban vezessenek és tartsanak nagyobb követési távolságot.

A helyszínen a közlekedés nehézhes, a körgyűrűről a 13-as számú országútra nem lehet lehajtani, amíg tart a helyszínelés.

Kiemelt kép: marosvásárhelyi rádió