Tökös hétvége Szovátán

Kiemelt kép: Pinterest

Hatodik alkalommal szervezik meg Szovátán a Tökfesztivált hétvégén, október 18-20. között, a fürdőtelepi Rózsák útján – áll Szováta polgármesteri hivatalának csütörtöki közleményében.

A háromnapos rendezvény gyerek- és ifjúsági programokkal veszi kezdetét pénteken, október 18-án: a helyi tanintézmények diákjai „tökcsoda-teremtményekkel” díszítik fel az utcákat, az üzletek és vendéglátóegységek bejáratait. A dekorációs tevékenységet játékok, vetélkedők, sportrendezvények, táncbemutatók követik. Az esti hangulatért a romániai DJ Project együttes felel 19 órától.

Szombaton kézműves tevékenységgel, íjászkodással, illetve hőlégballonozással tölthetik a napot a Szovátára látogatók. A nagyszínpadi előadások sorozata a Mesehetes gyerekkoncerttel veszi kezdetét délután 16 órától, amelyet helyi néptánccsoportok előadása követ, végül a Bojtorján együttes zárja ismertebb dalaival a napot.

Vasárnap délután 16 órától Szováta városvezetése díjazza azokat a helyi, környékbeli előadókat, tánccsoportokat, tehetséges fiatalokat, akik előadásaikkal hozzájárultak a nyári szórakoztató programok szervezéséhez. A zenei aláfestést a Korondi Fúvószenekar adja, ezt követően színpadra lép a Road of Life pop-rock műfajt képviselő együttes, az idei fesztivált a Bagossy Brothers Company koncertje zárja.

A tök jó programok és koncertek mellett kézműves tárgyak, különlegességek vására zajlik a Rózsák útján, és a vendéglők is tökös menükkel, finomságokkal várják a Szovátára látogatókat – ajánlják magukat a szervezők.