Többnyire napos időnk lesz

Meleg időre számíthatunk a következő két hétben az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) kéthétre érvényes előrejelzése szerint.

Az időszak első napjaiban a maximális hőmérsékleti értékek meghaladják a 30 Celsius-fokot, a hét közepétől azonban enyhén, 28 fokig csökkennek az értékek. A második héten visszatérnek a 31-32 fok körüli melegek, augusztus 19. után pedig ismét enyhe csökkenésre számíthatunk. A minimumok nem változnak jelentősen, átlagosan 12-15 fok körül mozognak majd. Gyors esőzések és villámlások is előfodulhatnak a jelentés szerint, de főleg 19-e után.

Alina Ciobotariu, a Hargita megyei sürgésségi esetek (ISU) szóvivője hétfőn arról számolt be, hogy 9-én délelőtt 10 és este 23 óra között sárga kód érvényes a megyére, záporok, zivatarok fordulhatnak elő. A Szentegyházi Meteo Állomás is esőt jelent hétfő délre/ kora délutánra: a nyugati irányból érkező zivatarfelhőkből (értelemszerűen) zivatarok, záporok várhatók, ezekhez társulhat felerősödő szél és némi jég is (elszigetelten). A felhősáv viszonylag gyorsan elvonul, gyenge-mérsékelt bulit produkálva, így a késő délutáni órákra visszatérhet a jó idő, ami az elkövetkező jó pár napon nálunk marad.”

Az accuweather meteorológiai szakportál szerint egyébként Székelyudvarhelyen hétfőn nem lesz eső, a hét többi napjára is azt jósolják, kevés rá az esély. Többnyire napos időjárásunk lesz a portál szerint, 31-33 Celsius-fok közötti hőmérsékleti értékekkel.

Kiemelt kép: GÁL ELŐD