Többen is elkapták a koronavírust az SZFC-nél

A Székelyudvarhelyi FC több játékosa is elkapta a koronavírust. A fertőzésekre a labdarúgók számára kéthetente kötelező tesztelésen derült fény. 13 futballistának lett pozitív a tesztje, ők mind a felnőtt keret tagjai. A prosport.ro szakportál arról számol be, hogy Florin Stîngă vezetőedzőnek negatív lett a tesztje. A tabella első helyén álló Brassói Corona csapata sem lehet nyugodt, figyelmeztet a sportoldal, mert pénteken, október 16-án az udvarhelyiekkel játszottak, a találkozót 1-0 arányban nyerte a brassói csapat, amelynek játékosait csütörtökön tesztelik majd.

Az SzFC keretének tagjai „rendben vannak, a torokfájáson és az enyhe lázon kívül nincs más tünetük. Mindenki otthon van” – mondta el portálunknak kedden László Zsolt, a Székelyudvarhelyi FC csapatmenedzsere a megbetegedett játékosok állapotáról.

Eddig egy mérkőzést halasztottak el, október 23-án a Sepsi OSK kettes számú, harmadik ligában játszó csapatával játszottak volna az udvarhelyiek, ezt a tervek szerint majd november 3-án pótolják. Egy hét múlva újratesztelik őket, ha a játékosok zöme már negatív lesz, akkor mehetnek Barcarozsnyóra október 31-én, amennyiben nem, akkor kénytelenek lesznek ezt a mérkőzést is halasztani. A csapatmenedzser szerint minden a teszteredményektől függ, ha mindenhol sok lesz a beteg, akkor az sincs kizárva, hogy pár hétig teljesen szünetelnek majd a meccsek.

A kiemelet kép archív felvétel