Több Szejke-játékos is abbahagyta az aktív kézilabdázást


A csapat így is gőzerővel készül a szeptemberben rajtoló bajnokságra. A cél az első osztályba való bejutás.
Fotó: Sinka-Király Levente (archív)

Régi és új játékosokkal kezdte el a felkészülést már július közepén az udvarhelyi kézilabda csapat. A bajnoki célt is megfogalmazták: feljutni az első osztályba.
Ebben nagy segítség lesz Sipos Lóránt vezetőedző, aki 1+1 évvel hosszabította meg szerződését a klubbal, illetve Kocs Levente kapusedző, ő újabb egy évre írt alá a Szejke SK-val.

Ami a játékoskeretet illeti, néhány távozó mellet sikerült új játékosokat is igazolnia a klubnak.

A távozók közt van Orbán Levente, aki abbahagyta az aktív kézilabdázást, akárcsak a fiatal jobbszélső, Lázár Ádám és Daninfeld Gabriel. Buguleț Tudor-Bogdan pedig a Segesvári Olimpiai Központ együttesét erősíti a következő szezonban.

Az érkezők közt találjuk Balázs Botondot, aki Orosházáról tért haza. Rajta kívül Mihály Zsolt és a jobbszélső Csibi Hunor aláírását sikerült megszereznie a Szejkének. A kereterősítésnek ezzel még nincs vége, a klub még egy játékost szeretne leigazolni, azonban nevet még nem mondott a Szejke SK vezetősége.

A csapat egy nyolcnapos hargitafürdői edzőtáborban vett részt júliusban, ahol a fizikai edzéseken, illetve a csapatépítésen volt a hangsúly. Az edzőtábort követően hazai környezetben napi két edzéssel készül az együttes, és hamarosan felkészülési találkozókon is pályára lépnek.

Az első ilyen mérkőzés augusztus 9-én, pénteken a Segesvári VSK otthonában lesz. Ezt követően, augusztus 14-én az első ligás Fogaras otthonában lépnek pályára Sipos Lóránt tanítványai, majd Tordán a Potaissa első- és másodosztályos együttesével is összecsapnak augusztus 23-án és 24-én. A Szejke Kolozsvárra is hivatalos egy négyes tornára, ez augusztus 28-29-én lesz. Ezen a tornán az udvarhelyieken kivül a házigazda Kolozsvári U, a Nagyváradi VSK és a magyar NBI/B-ben játszó Nyíregyháza lesz ott.

A tervek szerint augusztus 20-án hazai környezetben is láthatjuk az udvarhelyieket, amennyiben a sportcsarnok szabad lesz, úgy Krajova lesz az ellenfél. A bajnoki rajt előtt a főpróbát a Szucsáva elleni találkozóval tartja a Szejke SK. Ennek a találkozónak az időpontja még nem ismert.