Több nyergesvontatóval kellett elszállítani a lefoglalt kannabiszt

Fotó: a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség

Közel 1,3 tonna kannabiszt foglalt le a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) a Neamţ megyei Roman város közelében.

A rendőrség szerint a kannabiszt egy férfi termesztette két ültetvényen, ezek közül egyik a férfi lakásának közelében volt, a másikat egy kukoricaföldön rejtette el. Két bűntársa is volt, akik a kannabisz begyűjtésével és tárolásával foglalkoztak. A rendőrök vasárnap érték őket tetten, amint éppen szállították a termés egy részét. Egyikük megpróbált elmenekülni, a rendőrök függőlegesen leadott figyelmeztető lövésekkel bírták megállásra – közölte Ramona Ciofu, a Neamţ megyei rendőrség szóvivője.

Az akció során a hatóságok 246 kannabisznövényt találtak a mezőgazdasági területen, ezek összsúlya 1.200 kilogramm. Ezen kívül 59 kilogrammra bukkantak egy üvegházban, az átkutatott lakásban pedig további 18,5 kilogrammra.

A DIICOT hétfőn elrendelte a három személy őrizetbe vételét drogbirtoklás és drogkereskedelem miatt. Az ügyészek kérik a három gyanúsított 30 napos előzetes letartóztatásba helyezését – számol be az Agerpres hírügynökség, amely órákkal azelőtt

egy másik, két tonnás fogásról

is jelentett ugyancsak a Neamț megyei Roman városában. Eszerint a vádhatóság egy beltéri kannabiszültetvényre csapott le. A két tonnás mennyiség elszállításához több nyerges vontatóra volt szükség – írja a hírügynökség. Ez volt eddig a legnagyobb drogfogás a megyében, az ügyben több személyt vettek őrizetbe a beszámoló szerint, ami a részletek alapján a elsőtől független esetnek tűnik.

A kábítószer-kereskedelem problémája a 2 Mai tengerparti településen történt tragédia után vált nagyon láthatóvá, de a belügy már korábban is komolyan foglalkozott a problémával, intézkedéseket hozott a felszámolására Cătălin Predoiu belügyminiszter szerint, akit a kormány előtti beszámolója után újságírók kérdeztek az országosan történő akciókról.