Több mint egy hónap után ismét van fertőzött a városban

Még mindig alacsonyak a koronavírus-mutatók országszerte, csökkenőben van a kórházakban és intenzíven kezelt betegek száma, otthoni elkülönítésban is egyre kevesebben vannak. A fertőzöttségi mutató még mindig Prahova megyében a legmagasabb, 0,06, de itt is csökkent az egy héttel ezelőtti számhoz képest. Ugyanekkora a mutató Kolozs megyében is, valamivel kisebb, 0,05-ös Ilfov és Szatmár megyében, négyben: Bihar, Kovászna, Mehedinți és Vrancea megyékben zéró.

A megyében a kórházakban még mindig egy személyt ápolnak, korábban Maroshévizen volt egy beteg, de a héten őt kiengedték, helyette pedig lett egy udvarhelyi. Az elhunytak száma nem nőtt már július 5-e óta, de új fertőzött és gyógyult is alig van.

Egy hete a város minden mutatója lenullázódott, ezt azonban a héten nem maradt így. Van egy új beteg a kórházban, így a fertőzöttségi mutató is megnőtt.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport, a Hargita megyei prefektusi hivatal és a székelyudvarhelyi városháza július 16-án, pénteken közzétett közleményei szerint

az országban

Országos adatok
A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

Hargita megyei adatok

 

A székelyudvarhelyi

városházi szóvivő, Zörgő Noémi azt nyilatkozta a portálunknak, hogy jelenleg:

Székelyudvarhelyi adatok
Kiemelt kép: DÁVID Anna Júlia