Több mint 78.000 bírságot róttak ki a hatóságok

Klaus Iohannis államfő a Cotroceni-palotában tartott sajtótájékoztatóján arról számolt be szerdán, hogy a koronavírus elterjedése óta több mint 870.000 ellenőrzést végeztek különböző területeken a hatóságok: megvizsgálták, hogy betartják-e az emberek a karantént meg a házi elkülönítést, hogy a cégek az áruforgalmat érintő intézkedéseknek megfelelően működnek-e stb. Több mint 78.000 bírságot róttak ki a romániai hatóságok a szabálysértések miatt.

Az államfő arra hívta fel a figyelmet, hogy rendkívül fontos, hogy ebben a periódusban mindenki betartsa a törvényeket saját védelmében, de azért is, hogy megkönnyítse az orvosok munkáját, nyomatékosan kérte a lakosságot, hogy vegyék komolyan a szükségállapot indokolta korlátozásokat. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy azokra, akik nem értik meg, vagy úgy tesznek, mintha nem értenék meg, hogy a törvényeket be kell tartani, bírságot kell kiszabni.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Április 1-jei híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!