Több helyen is járt a medve hétvégén

A kiemelt kép illusztráció.

Medvejárás miatt kaptak RO-ALERT üzenetet két udvarhelyszéki település lakói a hétvége során, mindkét esetben sértetlenül megúszták a látogatást – tudtuk meg a Hargita megyei sürgősségi esetek felügyelőségétől (ISU).

Október 19-én, szombat este Zeteváraljára, vasárnap este Tarcsafalvára, egy ház udvarához szállt ki egy csendőr- és egy mentőalakulat – mondta el Alina Ciobotariu szóvivő, hozzátéve, hogy a mentőt a biztonság kedvéért küldték, nem azért, mert sérültet jeleztek volna a 112-es sürgősségi hívószámon.

Egyik medvét sem találták már a jelzett helyszíneken, pedig „még egy darabig” ott maradtak a csendőrök – egészítette ki a történetet Gheorghe Suciu csendőrségi szóvivő, akinek – az Udvarhelyen járó medvét leszámítva – nem volt tudomása hasonló vagy ismétlődő esetekről az utóbbi időben.

Nem volt ennyire szerencsés

kimenetelű a brassói megyei Viktóriavárosban történt eset, ahol egy 65 éves férfit, egy négyéves kislányt és egy hároméves kisfiút sebesített meg egy medve vasárnap. A Brassó megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a kislányt az arcán karmolta meg a nagyvad, a férfi és a kisfiú horzsolásokat szerzett. A gyerekeket kórházba szállították, a férfi megtagadta a beutalást. Az incidens a város egyik utcáján történt, közel az erdőhöz – írja a Maszol.