Több európai uniós ország pirosodott be

Frissítette csütörtökön, november 11-én az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a járványügyi kockázatot jelentő régiók és országok listáját. A lista november 14-én, vasárnap 00.00 órától lép hatályba.

Az országos vészhelyzeti bizottság határozata szerint Románia továbbra is piros zónás, jelenleg a huszonötödik helyen áll a piros zónás országok listáján. Magyarország sem került még ki a piros zónából, az innen Romániába utazókra érvényes szabályokról itt írtunk korábban.

Noha egy héttel ezelőtt még sárga zónás volt, Németország mostanra piros besorolást kapott, ahogy Svájc, Lengyelország, Norvégia, az Amerikai Egyesült Államok, Liechtenstein, Andorra, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Azerbajdzsán és Botswana is mind piros zónásnak számítanak a frissített lista szerint.

Sárga zónás lett Fehéroroszország, Új-Kaledónia, Suriname, valamint Saint Vincent és a Grenadine-szigetek, ezek korábban piros zónások voltak, de ugyancsak sárga zónás lett Finnország, Laosz, a Falkland-szigetek, valamint a Turks- és Caicos-szigetek.

Saint Lucia zöldnek számít, miután csökkent az országban a koronavírus-fertőzöttek száma.

Az országok besorolásának teljes, frissített listája ide kattintva érhető el.