Több a beteg a kórházban, tele az intenzív osztály

Noha csak 2.972 új fertőzésről jelentenek az országban hétfőn, március 15-én, az utóbbi napon elvégzett tesztek száma is jóval alacsonyabb, a hétköznapokon átlagosan elvégzett tesztek számánál. Az alig több, mint tizenkétezer PCR és gyors antigén tesztnek majdnem 25 százaléka mutat pozitív eredményt. A kórházban fekvő koronavírusos fertőzöttek száma is egyre több, így az intenzív terápiás kezelést igénylő súlyos eseteké is. Számuk 2020. december 20-a óta először haladta meg az 1200-at szombaton, hétfőn 1.225-ön vannak az intenzíven.

A székelyudvarhelyi kórházban továbbra is tele van az intenzív osztály tíz ágya, négy székelyudvarhelyi lakhellyel rendelkező beteg is itt fekszik. A hétvége alatt az intézményben fekvő betegek száma is megugrott, pénteken még 76 koronavírus-fertőzöttet kezeltek itt, hétfőn már 89-ről szól a jelentés.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport, a Hargita megyei prefektusi hivatal és a székelyudvarhelyi városháza március 15-én, hétfőn közzétett közleményei szerint

az országban

A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

Székelyudvarhelyen

Kiemelt kép: EGYED UFÓ ZOLTÁN