Tízet sem kell aludni a Szenes Napokig

Már csak néhány nap, amíg előkerülnek a táncos ruhák. Kinek a székely, kinek a farmer. fotó: id. Szabó József | archív

A Farkaslaki Szenes Napoktól lesz zajos a Kalonda-tető szeptember 2–4. között.
20. alkalommal kerül sor az eseményre,
ezt hirdeti mottója is: Huszadjára is veletek!

A pénteki napot rögtön egy koncerttel indítják, 18:00 órától fellép a székelyudvarhelyi 6Chapter zenekar. Őket követi Pittyes2es és Gyufa. Ezután 20 óra 30 perckor ByeAlex és a Slepp veszi át a színpadot, hogy nagy bulit csapjon. Őket követi a Zorall zenekar, garantált, hogy mindenki ismerni fog legalább egy dalt. Az estet az UIET Chillzone sátrában DJ BRNY bulival lehet zárni. 

A szombat 11:00 órakor sportprogramokkal indul. Farkaslakán tömegfutás, foci és vadászati kiállítás megnyitó, a Kalonda-tetőn lovasprogramok és táncelőadás lesz napközben. A koncertek sorát 19:30-kor a Terra Siculorum zenekar nyitja, utána 21:00 órától Szikora Róbert és az R-GO  lép fel. A Transylvanium zenekar 22:30-tól tépi a húrokat, és ha eltépte, még utána sem muszáj hazamenni: az UIET sátorban Nitzu lesz a lemezlovas. 

A vasárnap ismét sporttal indul, ám ezúttal elmesporttal, a sakkverseny után szentmise, majd a szépkorúak köszöntése következik. A Kalonda-tetőn folytatódnak a lovasprogramok, a Hargita Megyei Mentőszolgálat a stroke tüneteit ismerteti, az érdeklődők gyakorolhatják az újraélesztést.
16:00 órától kulturális műsorok kapnak helyet a színpadon, a favágóverseny is akkor kezdődik. Egy órával később az UIET sátorban Somogyi András humorista szórakoztatja az érdeklődőket. A koncertek 18:30-kor kezdődnek a Snapsz Band-el, 20:30-kor a Kowalsky meg a Vega zenekar lép színpadra. A hétvégét boksagyújtással koronázzák meg.
Aki pedig nem kel korán hétfőn, még betérhet egy House closing partyra az UIET Chillzone sátorba. 

Egész hétvégén állandó programok lesznek a gyerekfoglalkozások, a vadászati kiállítás, az ugrálóvár és a retrobooth.