Tíz perc tapogatózás után ritmust váltott az SzFC

Fotó: GÁL ELŐD

Mozgalmas téli szünet után vágott neki a 3. ligás labdarúgó bajnokság tavaszának a Székelyudvarhelyi FC pénteken, február 11-én 15 órától a sétatéri stadionban a bajnokság nyolcadik helyén álló SR Brassó ellen.

A találkozó elején tapogatóztak a csapatok, tíz perc után kezdett éledezni a Popa – Baga, Berkeczi, Merdariu, Criștiu, Mitra, Guță, Simó, Petra, Antal, Pop kezdősorral felálló hazai csapat, egy távoli lövés, majd egy szöglet után veszélyeztettek, de mindkettő elkerülte a kaput. A csapatkapitányi karszalagot is viselő brassói kapus folyamatosan instruálta a társakat, az udvarhelyi csapat részéről a rutinos Mitra Szilárd végezte ezt a feladatot.

A brassói védők nem kímélték az udvarhelyi játékosokat, először a jobbszélen meglóduló Antal Barna került a földre, villant is a sárgalap, majd néhány perccel később egy újabb, amelyet szintén egy vendégjátékos kapott. A brassóiak agresszív játékának köszönhetően az udvarhelyiek két alkalommal is a 20-25 méterről végezhettek el szabadrúgást, amelyek közül a második meg is hozta az SzFC vezetését. A középre érkező labdát Merdariu fejjel ívelte át a vendégek kapusa felett (1-0).

Volt némi kommunikációs probléma a hazaiak oldalán is, „Barnika, várjátok meg, hogy érjünk fel” – kiáltott Mitra egy elsietett pontrúgás után. „Csak azt csináljuk, amit edzésen” – folytatta az egymás utáni szögleteket kiharcoló társaknak. Az udvarhelyi nyomás újabb góllá ért a 35. percben, amikor a jobbszélen meglóduló Antal középre gurított labdáját Pop higgadtan tekerte a hosszú alsó sarokba, a brassói kapus tehetetlen volt (2-0). Az első félidő már nem is hozott változást, jöhetett a szünet.

A második játékrészben az SzFC, magabiztos előnyének köszönhetően átadta a területet és inkább kontratámadásokra próbált építkezni, mégpedig nem is veszélytelenül. A 66. percben Merdariu labdája jutott el Antalig, aki finoman pöccintette el a kapus mellett, egyenesen a hálóba, de mint kiderült, hamarabb szólt a játékvezető sípja les miatt, így a találatot nem adták meg. Annyi vigasza lehetett a hazaiaknak, hogy piros lappal kiállították Elek Róbertet a vendégcsapat részéről.

Rögtön ezután Alex Pop vihette volna be a kegyelemdöfést, a támadó szinte az ellenfél tizenhatosán szerzett labdát, amit egyedül vezethetett rá a kapura, de jól védte a szöget a brassói hálóőr, Pop kisodródott, nem született gól. Ahogy a félidő hátralévő részében sem, 2-0 arányban nyert a Székelyudvarhelyi FC, amely így továbbra is vezeti a bajnokságot attól függetlenül, hogy az őket üldöző Pucioasa, és a Sepsi OSK fiókcsapata megnyeri-e tavaszi első bajnokiját.

A következő fordulóban éppen Brassóba utazik az udvarhelyi együttes, ahol a másik helyi 3. ligás csapat, a ligautolsó Kids Tampa fogadja őket a Román Labdarúgó Szövetség előzetes programja szerint március 19-én, szombaton 15 órától.