Tíz nap múlva kiderülhet, mikor fog tetőzni a járvány Romániában

Egy televíziós interjúban az egészségügy miniszter beszélt a koronavírus járvány terjedéséről Romániában. Véleménye szerint tíz nap múlva már látni lehet, hogy mikor fog tetőzni a betegség az országban. A becslésekben fontos tényező a külföldről hazatérők száma, ugyanis jelenleg a COVID-19-cel kezelt emberek 80 százaléka közülük került ki

Közölte még, ha eléri a betegek száma a négyezret, akkor az enyhébb eseteket otthon fogják kezelni. Ennek ellenére a minisztérium munkatársai folyamatosan kutatnak új karanténhelyszínek után  – írja az Agerpres hírügynökség.

Kiemelt kép: digi24

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 20-ai híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!