Tíz másodperc – kiáltotta be Katona a dudaszó előtt

Fotók: GÁL ELŐD

Három perc késéssel érkezek a Városi Sportklub férfi kézilabdacsapatának meccsére a másodosztályos kézilabdabajnokság rájátszásának nyolcadik fordulójában, amikor már 5-0 arányú hazai vezetést mutat az eredményjelző. „Nem lesz olyan izgalmas, mint a Segesvár elleni” – beszélik a kézilabdarajongók, ahogy elhaladok a tribün mellett. Erre szokták mondani, hogy kötelező, hiszen a rájátszás utolsó helyén álló Galac az ellenfél.

Játékosaik hiába nagy termetűek, nem tudnak mit kezdeni a VSK védőfalával, ha néha eljut a bejátszásuk a beállóig, akkor eredményesek, míg a hazaiak szélsői, Csibi és Kónya egymás után lövik a gólokat gyorsindítások után. Sok minden bele is fér nekik: eladott labda, kihagyott hetes, a kapufán durranó átlövés, az ellenfél így sem tud közelebb zárkózni.

Látva az erőviszonyokat Sipos Lóránt vezetőedző már 9-2-es vezetésnél lehozza Orbán Szilárdot, és Kovács Róbert kap szerepet a kapuban, ahogy a mezőnyjátéksok közül is sok fiatalnak ad ma lehetőséget: Demeter Mátyásnak, Csíki Botondnak, és Teiu Dănuțnak is bőven jutnak játékpercek. Meg is hálálják ezt, utóbbi háttal a kapunak dob be egy ziccert, míg Demeter Mátyás egy talpról dobott hatalmas góllal zárja le az első félidőt. 10 másodperc – kiáltja be Katona és hiába nem jön ki a formáció, Demeter a dudaszó pillanatában talál be, és alakítja ezzel 25-14-re az állást a hazaiaknak.

A második félidő ugyanott folytatódik, ahol az első elkezdődött, még visszatér a pályára kezdősor, és el is kápráztatják a meccsre kilátogatókat, például amikor Fekete Róbert másodmagával már a második kínai figurát mutatja be. A különbség általában 15 gól, vissza is jönnek a fiatalabbak, de ellenük sem sikerül felzárkóznia Galacnak, amikor kell, Csíki Botond mutat be egy eredményes sáncot, vagy a szélsők lopnak el egy labdát, így a lefújás előtt 5 perccel még mindig tízgólos marad az előnye a csapatkapitányát, Komporály Attilát még Segesvár ellen elveszítő udvarhelyieknek. Ez a lefújás pillanatáig sem változik, 48-38-ra nyeri a párharcot a hazai együttes.

Az udvarhelyiek legeredményesebb játékosa Kónya volt 10 dobott góllal, Csibi 7, Tófalvi 6, Ferenczi 5, Katona, Csíki, Fekete 4-4, Teiu, Mátyás 3-3, és Hadnagy 2 alkalommal volt eredményes.

„Számítottunk arra, hogy nem lesz nehéz mérkőzés, de próbáltuk maximális komolysággal venni, mert ezek tudnak lenni a legkellemetlenebb meccsek. A csapat megfelelően hozzáállt. A mérkőzés alakulása megengedte azt is, hogy az ifjúsági játékosaink sokkal többet játsszanak, és ők végig tartották is az előnyt. Gratulálok nekik, és azoknak méginkább, akik a vállukon viszik a nehezét, mert sérültjeink is vannak, egy vírusos hullám is végigsöpört a csapaton, két játékos ezért nem tudott játszani. A csapatkapitányunk személyében nem csak a csapatkapitányunkat, a legjobb emberünket veszítettük el, ahogy azt az utolsó mérkőzés is mutatta. Az ő diagnózisát még nem tudjuk százszázalékosan, reménykedünk, hogy nem a legsúlyosabb, ami térdszalagszakadást, műtétet és féléves kihagyást jelent. Ezt majd megmutatják a vizsgálatok. Már a Pitești elleni mérkőzésen a csapat megmutatta, hogy vannak játékosok, akik át tudják vállalni a szerepét” – értékel Sipos a mérkőzés után.

Ezen a találkozón kérdés sem férhetett hozzá, hogy a VSK a rájátszás tabelláján megtartja elsőségét, és ugyan Resica jobban megszenvedett Medzsidia ellen, nekik is sikerült nyerni, így az előnyt fantasztikus játéka ellenére sem tudta növelni ellenük az udvarhelyi csapat. A következő fordulóban, már vasárnap, március 27-én a tabella negyedik helyén álló Nagyvárad lesz az ellenfelük idegenben.