Tíz cukiság a kisállatkiállításról

Nem zene, kakasszó hallatszik ki a Siculus Ifjúsági Ház ajtaján. A nagyterem és annak jobboldalán fekvő folyosó és a színpad egy része is kisállatokkal van tele csütörtökön, február 15-én.

Háromszáznál többen vannak, tudjuk meg Gál Sándortól, a Budvár Díszgalamb és Kisállattenyésztők Egyesületének alelnökétől: vannak nyulak, pulykák, libák, törpenyulak, tyúkok, törpetyúkok, galambok. Épp ottlétemkor vizsgálgatja a zsűri, estére már meg is lesznek az eredmények, magyarázza. Péntektől – akkor nyílik a kiállítás – már lesznek díszfácánok, papagájok, tengerimalacok is.

A hagyományos galamb- és kisállatkiállítás egyik célja a fiatal tenyésztők toborzása, mert a kisállattenyésztők száma a Covid után megcsappant, a legjobb tenyésztőiket veszítették el, panaszolja Gál Sándor. Aki kedvet kap a kisállattartáshoz, az a katalógusukban megtalálhatja a különböző fajtákat, hogy ki tenyészti őket, hozzájuk elérhetőséget, és ez alapján egyeztethet velük.

Mindenki mást pedig várnak nézelődni, egész február 18-án, vasárnap 15 óráig. A belépő felnőtteknek 10, gyerekeknek 5 lejbe kerül, és hogy megjöjjön a kedved, mutatjuk a mi tíz kedvencünket a kiállításról:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.