Tinilányt ütöttek el Udvarhelyen

Május 25-én, szerdán reggel 9 óra körül értesítették az állami rendőrséget, hogy Székelyudvarhelyen közúti baleset történt, közölte a Hargita megyei rendőrség.

A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy egy 50 éves helybeli férfi autójával elütött egy 15 éves lányt, aki éppen átkelt az úton. A balesetben a gyalogos megsérült, őt a mentő kórházba szállította. Szerencsére csak zúzódás érte a bal combján, a vizsgálatok után kiengedték, tudtuk meg dr. Domokos Iván a megyei mentőszolgálat orvosigazgatójától, aki szerint a mentőt a rendőrség és a vonatállomás között levő virágüzlet előtti átjáróhoz küldték.

Maria Plumbu rendőrszóvivő pedig afelől tájékoztatott, hogy az autó a Bethlen utca felől Bethlenfalva felé haladt, de sem a pontos helyszínt, sem azt nem erősítette meg, hogy átjárón történt volna a baleset, arra hivatkozva, hogy a nyomozás folyamatban van.

A sofőrt alkoholszondával tesztelték, az eredmény nulla lett, testi sértés miatt büntetőeljárás indult, olvasható még a rendőrség oldalán.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Dávid Anna Júlia