Teqball: minden arany az udvarhelyieké

Fotó: Teqball Romania Facebook-oldal

A 2020-2021-es országos teqball-bajnokság és egyben világbajnoki kvalifikációs verseny utolsó fordulóját rendezték Jászvásáron július 17-én és 18-án.

Az már a harmadik, szovátai fordulón eldőlt, hogy az Ilyés-Györgydeák páros országos bajnok lett, egyéniben még Ilyés Szabolcsnak volt matematikai esélye az összesített táblázat alapján beérni társát. Györgydeák Apor azonban már a csoportból való továbbjutásával bebiztosította a bajnoki címet és a vébé-részvételt, s meg sem állt a döntőig, ahol éppen Ilyést verte.

Az idény után bátran mondhatjuk, hogy a székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team továbbra is egyeduralkodója az országos bajnokságnak, hisz a négy forduló 3 versenyszámának (egyéni-, páros- és vegyes-páros) 12 versenyén mind az 12 első hely az övék, míg a 36 dobogós helyezésből 29.

A világranglista második helyén álló Györgydeák Apor mind a 12 első helyezésnek részese volt: négyszer egyéniben, párosban négy alkalommal Ilyés Szabolccsal, vegyes-párosban pedig egy alkalommal Geréd Erikával, három alkalommal Miklós Tündével nyert fordulót.

A párost Györgydeákkal megnyerő Ilyés Szabolcs mind egyéniben, mind pedig vegyes-párosban – Lakatos Krisztinával – ezüstérmet szerzett. A csapat ezen kívül két bronzot is begyűjtött: Pap Ferenc egyéniben lett második, Lázár Zsolt és Kovács Tamás párosban. Összetettben az egyedüli érem, amely nem az udvarhelyi csapathoz vándorol, vegyes párosban született, a marosvásárhelyi Transilvania Teqball Teamé lett, Szilágyi Arnold és Barabás Kinga állhattak fel a dobogó harmadik fokára.

Az utolsó forduló mérkőzései visszanézhetőek a Teqball Romania Facebook-oldalon.