Tényleg lemond Szarvas Zsuzsanna. De ki lesz az utódja?

A divat mindenképp benne van a képben. Simó Árpád lehet a Néppárt következő tanácsosa
fotó: Facebook

Az Erdélyi Magyar Néppárt székelyudvarhelyi szervezete hétfőn közleményben határolódott el a székelyudvarhelyi közéleti szereplők fenyegetésének jelenségétől, és elfogadták Szarvas Zsuzsanna lemondását.

Az önkormányzati képviselő vasárnap este a Facebookon jelentette be, hogy a győzködések hatására sem gondolta meg magát, felhagy a tanácsossággal. Korábban úgy nyilatkozott, fölöslegesek a fenyegetések, amelyek a vállalkozását és a szüleit is érintették: a következő mandátumot magánéleti okokból amúgy sem vállalta volna, mert a család és a munka mellett jelenleg nem jut ideje a közéleti tervei megvalósítására. Tagadja, hogy feljelentést tett volna a fenyegetők ellen, a rendőrség azonban megerősítette, hogy eljárás indult.

Kérdésünkre, hogy ki lehet az utódja, Ölvedi Zsolt székelyudvarhelyi pártelnök azt mondta, két néppártos következik a koalíciós listán: Takács János és Simó Árpád. A lista úgy volt összeállítva, hogy felváltva követték egymást az MPP-s és Néppártos tanácsosjelöltek, a Takács után következő Inczefi Béla MPP-s jelölt azonban időközben sajnos meghalt, ezért van két néppártos egymás után, magyarázta Ölvedi.

Takács János, aki egyébként az egyik férfidivat-áru márka arcaként vált ismertté, nem vállalta a felkérést, mert hosszabb időre Amerikába utazik hamarosan, válaszolta telefonos megkeresésünkre.

Úgy tudjuk a pártelnöktől, hogy Simó Árpád viszont elvállalta. Jelenleg zajlik az ügyintézés, Szarvas Zsuzsának hivatalosan is le kell mondania, és a tanácsnak el kell fogadnia a lemondását, majd az új tanácsosjelöltet be kell iktatni.

Simó Árpádról annyit tudunk, hogy a foglalkozása szabómester, 63 éves és 3 gyermek édesapja, az egyik készruhagyárban dolgozik. Amennyiben mégsem vállalja el a tisztséget, az MPP-s Hadnagy Zoltán Csaba következhet a sorban, amivel tovább erősödhet a lassan kisebbségből többséggé váló RMDSZ-MPP közösség a tanácsban.