Tényleg ledőlt a brassói karácsonyfa?

A napokban elterjedt egy Facebook-videó, amin az látszik, ahogy a Brassó főterén felállított hatalmas karácsonyfa lecsapódik a földre, a nagy piros gömbök róla szanaszét gurulnak a főtéren.

A videóra több mint ezer reakció és majdnem háromezer megosztás érkezett, hozzászólás viszont alig, mivel a videó feltöltője korlátozta, ki szólhat hozzá a posztjához, így esély sem volt arra, hogy bárki hozzászóljon, vagy megkérdőjelezze, az eset valóban most történt-e.

Noha a videó alapján úgy tűnt, ennyi volt a brassói advent fő látványosságának, az eset valójában nem idén történhetett. A Transindex feltárása szerint a Pro TV tizenhárom évvel ezelőtt, 2008-ban számolt be arról, hogy ledőlt a brassói karácsonyfa.

Az álhírt cáfolja az is, hogy a mostani karácsonyfa díszítése nem egyezik meg a Facebook-felvételen látható fa díszeivel – azok éppen a 2008-asra hasonlítanak, amin piros gömbök voltak. A Brassó főterére néző webkamera élő felvétele szerint a karácsonyfa csütörtök délután is állt, ezt ide kattintva lehet élőben követni.