Tényleg le akar mondani Godra és Kurtus is?

Egyeztetnek: Godra Zsolt és Péter Balázs.
Fotó: Dávid Anna Júlia

Az augusztusi tanácsülésen csíptük el Kurtus István és Godra Zsolt POL-os önkormányzati képviselőket, hogy reagáljanak az MPP-s Bindea Daniel állítására és az RMDSZ-es tanácsosok sugallatára, miszerint lemondásra készülnének ők is.

Ki POLitizálhat még?

A Szabad Emberek Pártjának 12, az RMDSZ-nek és az MPP-nek 1 képviselője lehet az önkormányzatban. András Lehel és Szabó Zsuzsa lemondását követően 10-en maradtak a POL-frakcióban, ami hajszálhíján elég az egyszerű többséghez. A választási listán még 5 személy van az összesen 24 indulóból, akik sorra kerülhetnek, hogy pótolják a különböző okok miatt kiesőket.

A listavezető Gálfi Árpád polgármester lett, Albert Sándor városmenedzser, Pálfi Kinga alpolgármester, ketten nem vállalták, egy személy megyei tanácsosi mandátumot vállalt, így jutottunk el oda, hogy a 18. és 19. személy, Nagy Endre és Tankó Ágnes következhet. Utánuk Becze Juliánna, Réthi Enikő Kinga, dr. Ambrus József és Péter Péter István vannak a listán.

A sport területén aktívabb Godra Zsolt határozottan cáfolta, nem tudja, honnan vehette Bindea ezt az információt, de biztosan nem tőle. Most inkább azzal a problémával szembesültek a frakcióban, hogy azok következnek, akik direkt kérték a lista végére helyezésüket, mert úgy látták, kevésbé férne bele az önkormányzati munka az idejükbe a család, a munka mellett. Azon vannak, hogy meggyőzzék őket, vállalják a mandátumot, Godra kimondottan csalódott volna, ha nem tudnák teljes létszámban folytatni. Jövő hétfőn találkoznak, hogy erről döntsenek, mondta a Color Metal igazgatója.

Dr. Kurtus István ortopéd főorvos éppen a szabadságáról tért vissza, amikor szembesült a helyzettel meg az állítással. Ő is cáfolta, hogy lemondásra készült volna, de „ezek után” elgondolkodott rajta, mondta sejtelmesen, utalva a sorozatos kilépésekre.

A Szabad Emberek részéről Péter Balázs megerősítette, hogy jövő hétfőn fognak a csapaton belül megürült helyekről tárgyalni, így a frakcióvezetői pozícióról is. Mivel Berde Zoltán (RMDSZ) is frakcióhelyettesként utalt rá, és mi is a POL második (leghangosabb) embereként tartjuk őt számon, megkérdeztük, hogy utóbbit vállalná-e. Futólag csak annyit mondott: ő arra számít, hogy fogják győzködni a csapatban, de inkább nem.