Tényleg bontják a Homoród utcai hidat

Fotó: Szilágyi István

A városháza keddi bejelentésének megfelelően a kivitelező elkezdte a Homoród utcai híd felújítási munkálatait, első lépésként a faszerkezetet bontotta el a szakcég. A munkálatok ideje alatt az Orbán Balázs utcából tilos lesz behajtani a Homoród utcába, az ott lakók kivételt képeznek.

A faanyag egy egyesület megkeresésére egy rászoruló családhoz kerül tűzifának, helyébe betonból öntenek új hidat, amit acélgerendákkal erősítenek meg, az útfelületet pedig leaszfaltozzák, fémkorláttal látják el – részletezte portálunknak Zörgő Noémi, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője, aki arra is választ adott, hogy legkésőbb mikorra várható az átadás.

A szerződés értelmében 3 hónap áll a kivitelező rendelkezésére, és a kedvezőtlen időjárással is számoltak, ugyanis magasabb vízállás esetén mindig fel kell függeszteni a munkálatokat.

Ez történt az elmúlt héten a Malom utcai hídnál is, azt legkésőbb hétfőn át szeretnék adni. Itt jelenleg a járófelületen dolgoznak és teljesen balesetbiztossá akarják tenni azzal, hogy teljes hosszában, mindkét oldalán apácarácsos lesz a korlát, így nem tud beleesni se kiskutya, se kisbaba – jegyezte meg a sajtószóvivő.