Teniszezni, fallabdázni és falat mászni is lehet majd a felújított minifocipályán

Gálfi Árpád polgármester június 14-én, szerdán aláírta a közbeszerzést megnyert vállalkozás vezetőjével az európai uniós támogatásból megújuló minifocipálya és a városi parkban lévő játszótér kivitelezési szerződését – jelentették be a Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának honlapján.  

A projekt összértéke 7.138.846,21 lej áfával együtt. A megvalósításra öt hónap áll a nyertes vállalkozás rendelkezésére, a munkakezdési parancsot július elején kapja meg a kivitelező.

A jelenlegi minifocipálya többfunkciós sportpályává fog alakulni: lehetőség lesz minifocizni, kosárlabdázni, teniszezni, fallabdázni és falat mászni. A pályáztató által szabott kizáró jellegű feltétel szerint kellett korábban elbontani a kerítést, a betonlépcsőt és minden más elemet a pályáról – írják a bejegyzésben. 

Emellett az új téren különböző kulturális események lebonyolítására is lehetőség lesz: a pályázatban színpad, vásári asztalok és lelátó kialakítására alkalmas többfunkciós kockaelemek is tartoznak. Az egyik bejáratnál kutyapark is lesz.

A sétatéri játszótér területe kibővül, új, a különböző korosztályú gyerekek igényeinek megfelelő új játékelemekkel szerelik fel. A pályázat tartalmazza az új közvilágítást a játszótéren és a sportpályán, illetve térfigyelő kamerarendszer kiépítését is.