Temesváron tanuló egyetemisták, figyelem!

Fotó: a temesvári Bolyai János Szakkolégium Facebook-oldala

A 2019-ben alapított temesvári Bolyai János Szakkollégium saját fürdővel ellátott szobákkal, teljes konyhai és mosodai felszereléssel, konferenciateremmel, klubhelyiséggel és konditeremmel várja a hallgatókat – olvasható a szakkollégium közleményében, amelyben felhívják a figyelmet, hogy a soron következő, 2022–2023-as tanévben Temesváron tanuló magyar diákok jelentkezését augusztus 14-ig fogadják.

A bentlakás 32 helyére történő felvételi az intézmény honlapján olvasható pontrendszeren alapul, a helyeket az érettségi, illetve egyetemi tanulmányi eredmények, az iskolán kívüli tevékenységek és egy személyes vagy online formában megvalósuló interjút követő kiértékelés alapján foglalhatják el a jelentkezők.

Nem csak lakhely,

a bennlakók számára egész éves szakmai és készségfejlesztő, ismeretterjesztő képzés- és előadássorozatot biztosít. Az évente megújuló program kialakításában arra törekednek, hogy a bentlakók és az itt tanuló diákok által látogatott tudományterületek sajátosságaihoz igazodjon, és kínálatában – a hallgatói pályaképet tekintve – a teljes egyetemi képzési ciklusra vonatkoztasson, írják.

A Bolyai János Szakkollégiumba történő felvételivel kapcsolatos további tájékoztatás az intézmény honlapján olvasható, illetve a 0745.460.495-ös telefonszámon igényelhető.