Teljesen kizöldült Hargita megye

A prefektusi hivatal január 27-ei közleménye szerint egyetlen Hargita megyei településen sem haladja meg az 1,5 ezreléket a fertőzöttségi ráta.

Hargita megye mind a 67 településén 1,5 alá csökkent az elmúlt 14 napban jegyzett új koronavírusos esetek ezer lakosra vetített száma – tájékoztatott a prefektusi hivatal. Adrian Pănescu szóvivő az Agerpres hírügynökségnek elmondta: a megye 22 településén egyetlen új megfertőződést sem jelentettek az elmúlt két hét során.

Adataik szerint az elmúlt 24 órában összesen 27 új megbetegedést jegyeztek Hargita megyében, a fertőzöttségi arány így megyei szinten 0,63 ezrelék. Egyébként 2020. december 12-e óta 1 ezrelék alatti ez az érték, és a legkisebbek közé tartozik az országban.

A megyei vészhelyzeti bizottság január 27-étől levette a sárga listáról Tusnádfürdőt, Galócást és Galambfalvát is, ahol január 13-án még 1,5 és 3 ezrelék közötti volt a fertőzöttség. Ezentúl itt is 50%-os kapacitással működhetnek az éttermek, kávézók és előadótermek, a korábbi 30% helyett.

Az egész megyében továbbra is: