Teljes karantén és súlyosabb büntetések

Két katonai rendeletet bocsátottak ki hétfő este a hatóságok, Raed Arafat belügyi államtitkár tájékoztatása szerint Romániában 2109 koronavírusos fertőzést igazoltak vissza, ebből 593 Suceava megyéből származik.

Az ötödik katonai rendelet értelmében március 31-től beszüntetnek minden repülőjáratot Spanyolország és Románia között, az intézkedés 14 napig érvényes. Ezenkívül, április 6-ától felfüggesztenek minden járatot Olaszország és Románia között, ez egy korábbi intézkedés meghosszabbítása.

A hatodik katonai rendelet a Szucsáva teljes lezárásával kapcsolatos, teljes karanténba kerül a város, és a környező nyolc község, csak a lakosság ellátását szolgáló forgalom engedélyezett a területen. A megye többi részét védelmi övezetté nyilvánítják, amit nem lehet elhagyni.

A védelmi övezetben a közlekedést a belügyminisztérium egységei és a katonaság ellenőrzi, nem lehet közlekedni a települések között. A szucsávai repülőtérre nem szállhatnak le utasszállító repülőgépek – tájékoztat a hatóság információira alapozva a Mediafax hírügynökség.

Kiemelt kép: digi24

 

 

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 31-ei híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!