Tekerj szoknyában és nyerj egy rózsaszín biciklit!

Fotó: archív / SZABÓ Apor

Második alkalommal biciklizik körbe a várost szoknyában az udvarhelyi nők. A Skirtbike június 10-én, szombaton 10 órakor startol az városi parkból. „Gyertek, legyünk minél többen, hogy tudjuk megmutatni, sokan vagyunk – hölgyek is –, akik szívesen tennénk le az autót és kerékpároznánk a városban, hétköznapokon is!” – áll az esemény beharangozójában. 

A tavalyi évhez hasonlóan idén is egy bicikli az esemény főnyereménye, tombolán lehet megnyerni. A tombola a részvételi sorszám lesz, amit az indulás előtt, a helyszíni regisztrációkor adnak. A helyet „nem lehet majd nem észre venni”, mondta el megkeresésünkre Szécsi Veronika, az esemény szervezője, hiszen lufikkal lesz díszítve. A biztonság kedvéért annyi támpontot azért adott, hogy a Jungel Club előtt kell keresni őket. 

Az idei fődíj.
Forrás: Skirtbike Székelyudvarhely Facebook-oldala.

Továbbá elmondta, bár az esemény 10 órakor veszi kezdetét, ez a rajt időpontja, jó lenne, ha korábban, már 9 órakor, vagy még korábban megérkeznének a résztvevők. A regisztráció időt vesz igénybe és a rendőrség részéről az a kérés, hogy pontban 10 órakor induljon el a biciklikörút – magyarázta a szervező. Nem kell attól tartani, hogy majd elunják magukat a várakozásban a jelenlévők, nyugtat meg. Lesz zene, lufik, amikkel ki lehet dekorálni a bicikliket, illetve mindenki kap ajándékot – hogy mi lesz az, még nem mondta el Szécsi Veronika, de nemsokára kiderül, ha figyeljük a Skirtbike Facebook-oldalát, árulta el.

Hová lesz a menet?

A rendőrök által kísért biciklis felvonulás a városi parkból fog indulni pontban 10 órakor, majd a Patkón át egészen a Bethlen negyedi parkig tekernek, ahol ha szükséges, tartanak egy rövid pihenőt, illetve bevárják azokat, akik esetleg lemaradtak. „Ez nem egy verseny”, hangsúlyozta a szervező, „csak laza tempóban halad mindenki”. A Bethlen negyedi parkból a MOL-hoz mennek, ott fordulnak vissza és tartanak a vásártér, a piac felé, onnan pedig a Szejkére a színpadhoz. 

A Szejkén ki lehet majd próbálni különböző bicikliket, illetve süteménnyel is kínálják a résztvevőket, míg döntés születik a díjazottakról. A díjazás után a résztvevői karszalaggal ingyenesen be lehet menni a Mini Erdély Parkba – mondta el a szervező.

Összesen tíz díjat fognak kiosztani:

a legfiatalabb és a legidősebb résztvevőnek, a legszebb anya- lánya/lányai csapatnak, legjobban összeöltözött csapatnek, legrövidebb, illetve a leghosszabb szoknyás résztvevőnek, legszebben dekorált kerékpár tulajdonosának. Van Mister Skirtbike és Miss Skirtbike kategória, valamint egy különdíjat is fenntartanak az érdekes meglepetéseknek. A fődíj egy rózsaszín városi bicikli lesz.

Ami fontos, hogy a Skirtbike-on nem csak nők vehetnek részt, 

mehetnek a gyerekek, sőt a férfiak is. Az ajánlott öltözet a szoknya, de ha valakinek nem komfortos a viselése, például egy a gyerekeit kísérő apukának, eltekintenek a dress code-tól, a fő hogy mindenki jól érezze magát, magyarázta Szécsi Veronika. 

Az első Skirtbike kellemes meglepetés volt, mintegy százan vettek részt, árulta el a szervező, hozzátette, támogatóik is jócskán akadtak, így a szervezés anyagi része sem okozott gondot, „volt, aki már tavaly a rendezvény után odajött, hogy ő támogatni szeretné a következőt.”