Te mit viselsz majd az oltáshoz?

Több politikus is beoltatta magát szerdán az új koronavírus ellen. Az Agerpres arról számolt be, hogy a két miniszterelnök-helyettes, Kelemen Hunor és Dan Barna, Lucian Bode belügyminiszter, Alexandru Nazare pénzügyminiszter, Nicolae Ciucă védelmi miniszter, valamint Stelian Ion igazságügyi miniszter is megkapta az ellenszert. A kormány hat tagja a fővárosi Carol Davila katonai kórházban kapta meg a vakcina első adagját.

Kelemen Facebook-oldalán is megosztotta élményeit: “az oltás mindössze pár percünkbe kerül, ugyanakkor a leghatékonyabb módja annak, hogy újra biztonságban tudhassuk magunkat és szeretteinket, hogy visszatérjen az élet a normális kerékvágásba”. Szerinte csak összefogással győzhetünk a járvánnyal szemben, és az oltásra biztat mindenkit.

Nem Kelemen volt az egyetlen RMDSZ-es, akit ma beoltottak, az RMDSZ Facebookon szerdán arról számolt be, hogy Cseke Attila, Tánczos Barna és Novák Edurárd is megkapták az oltást. Az RMDSZ-es miniszterek egyébként egyenpolót viseltek, melyen a következő felirat szerepelt: Győzzük le a járványt! Oltasd be magad. Vaccinează-te.

Az alkalomhoz öltözött Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter is. A miniszter egy speciális inget viselt, aminek a bal karján – azon a helyen, ahová az oltásokat adni szokták – egy lenyitható „ablakocska” volt.

Az oltás után elmondta, hogy korábban részt vett egy ENSZ-kampányban, több mint 70 országban fordult meg, amelyek közül több helyen is kötelező oltásokat kapott, ekkor szerezte be az inget, áll a Stiripesurse oldalán.