Te láttad a medvét Kadicsfalván? (videó)

Hétfőn jutott el szerkesztőségünkhöz – több kézen, azaz messengerablakon át – az a videófelvétel, amely arról tanúskodik, hogy medve szaladgált a kadicsfalvi városrészben, a Tibód fele vezető főutcán. Csak nem kifele, Tibód irányába, hanem befele haladt. Mivel nem ismerjük a videó készítőjét, nem tudtuk megkérdezni tőle, hogy mikor készült.

Egy hozzászólónk azonban jelezte a Facebookon, hogy ő látta a pénteken Kadicsfalván futkosó medvét közelről, azonosítani is tudja. László Miklós szerint pénteki a felvétel, ő kerékpárral közlekedett pénteken a Kadicsfalvi úton, amikor találkozott a medvével.  A közelebbi kapcsolatba kerüléstől egy autó mentette meg, amelyik közéjük állt. Így végül a Fenyő utcán fordult ki a medve, és egészen a templom közelébe merészkedett.

Múlt pénteken adtunk hírt arról, hogy több medve is volt látható csütörtökön és pénteken Székelyudvarhely területén. Az Éltetőkút utcában egy hárombocsos anyamedve, az Orbán Balázs és a Kadicsfalvi utcákban pedig egy-egy nagytestű állat járkált fényes nappal az úton. Bár kivonultak a hatóságok –  a polgármestert is beleértve – , egyik macit sem sikerült elkapni.