Te is nyitogatsz könyveket a hétvégén?

A Nyitott Könyvek Éjszakájára vár augusztus 25-én 19 órától a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár, a Bibliofil Alapítvány és a városi önkormányzat. Az intézmény épületében, a belső udvaron és a parkolóban is szerveznek ingyenes programokat – írják az eseményről Facebookon.

Az épületben

19 órától kvízeket és rejtvényeket oldhat bármely korosztály az olvasóteremben és a kölcsönzőben, ezzel egyidőben pedig földrengést szimulálnak a látvány- és hangzóanyagterem előterében, amit óránként megismételnek. 20 óra 10 perctől 19. századi nyomdatechnikákat mutatnak be, ezt ugyancsak ismétlik. Ugyanekkor papírszínház lesz a minikonferencia-teremben, valamint diafilmet vetítenek a gyermekrészlegen. Az utóbbi két programot 20 óra 10, 30 és 50 perckor ismétlik, maximum 20 személlyel. 20:10-kor még négy esemény startol: találkozó Mihály Tibor helytörténésszel az olvasóteremben, családi társasjátékozás a társasjátékteremben, óránként ismételt mikroszkópós bemutató ugyanitt, valamint egy interaktív sószoba is látogatható lesz, félóránként 15 személynek. 20:45-től Szász-Mihálykó Zsuzsanna Mesevilág, hol tündérek, manók laknak? című képzőművészeti kiállítása lesz látható a könyvtár folyosóján.

A belső udvaron

19 órától a Kőszínház „játékos zenei barangolást” tart. 20 órától lesz az esemény megnyitója, 20 óra 10 perctől pedig Faluvégi-Chripkó Krisztina énekel. 21 órától Micimackót adják elő a Vitéz Lelkek, majd 22 órától a Benő testvérek népdal- és versfeldolgozásai lesznek hallhatók. 23 órától skicceket mutat be az Üvegfigurák, éjféltől pedig némafilmet vetítenek.

A könyvtár előtti parkolóban

állandó programokkal várnak. Lehet sakkozni, malmozni és Ember, ne mérgelődj!-özni, kulcstartókat készíteni makramé technikával és könyveket turkálni. Az IgnisCafe robotikával készül.

A kiemelt kép illusztráció/ archív