Te is a város pénzére pályázol?

Meghirdette a helyi egyházaknak, civil és sportszervezeteknek 2022-re szánt pályázatait a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal, tették közzé weboldalukon.

Az egyházaknak nyújtott támogatási program kerete 180 ezer lej, amit építkezésre, szociális tevékenységekre fordíthatnak a júniustól november 30-áig tartó időszakban.

A civil szervezeteknek szóló pályázati programra összesen 530 ezer lejt különítettek el: egészséges életmódot ösztönző szabadidős tevékenységekre 25 ezer, ifjúsági programokra 175 ezer, környezetvédelemre 30 ezer, kulturálisra 200 ezer, hátrányos helyzetű csoportok felzárkóztatására 100 ezer lej jutott. A programok május 9-én kezdődhetnek és legkésőbb december 15-éig tarthatnak.

A legnagyobb kategóriát a sportpályázatok képezik, ezekre 1,15 millió lejt szánnak, amiből a versenysportokat is támogatják. A nyertes projektek futamideje júniustól november 30-áig tart.

A pályázati határidő egységesen április 19-e délután 16 óra, az iratcsomókat a hivatal iktatóirodáján kell leadni, vagy online a www.udvarhely.ro/palyazatok honlapon. Ugyanitt a különböző kategóriáknál további információkat, a szükséges iratok listáját, pályázati útmutatót is találunk. Kapcsolattartó személy: Szentgyörgyi Éva és Bíró Ágnes, kérdéseinket a helyipalyazatok@udvarhely.ro e-mail címen továbbíthatjuk számukra.