Te berzselnéd, vagy írnád viasszal?

Húsvétra hangoló kézműves-foglalkozásokra hívnak április 7-én, pénteken minden korosztályt az Udvarhely Néptáncműhely próbatermébe, ahol a hagyományos nagypénteki tojásfestés mellett más kézműves mesterségeket is ki lehet próbálni.

Reggel 10 órától az 5 és 8 év közötti gyerekeket várják tojásberzselésre, fonalbárány-készítésre, és nemezelésre, arra kérnek, ide hozz magaddal egy kötényt és három darab, világos héjú főtt tojást. A délután 13 és 15 óra közötti program, a tojásíró kaláka a 9 évnél idősebbeknek szól, felnőtteknek is, akik a viasszal történő tojásírás fortélyait leshetik el. A résztvevők ide ugyancsak egy kötényt kell, hogy hozzanak, illetve 5-10 darab világos színű főtt tojást.

A foglalkozást Szabó Ildikó és Szabó Zsuzsánna vezetik, a szervezők arra kérnek, hogy jelentkezz valamelyikük Facebook-profilján privát messenger üzenetben. Ildikó profilját ide, a Zsuzsannáét ide kattintva találod.

Az eseményen álló és mozgókép készülhet, a résztvevő jelenlétével beleegyezik, hogy ezeken szerepelhet, amelyeket majd az eseményt szervező Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány felhasználhat programjainak népszerűsítése céljából – hívják fel a figyelmet a Facebook-eseményben.