Tavaly kiütötte az FK-t a Vasas, de vasárnap nem árt az óvatosság

Bartalis újra Mitriék ellen léphet pályára, fotó: az FK Csíkszereda női csapatának Facebook-oldala

Folytatódik a Vasas Femina idénye, miután augusztus 27-én, szombaton elrajtolt a Bukaresti Fair Play ellen.

A csapat gólfelelőse, Mitri Rita már a 18. percben megszerezte a vezetést, majd Tóth Györgyi és Sólyom Henrietta is betalált, el is döntve a mérkőzés érdemi részét. Tóth Györgyi góllal jelentkezett a második félidőben is, így a hazaiak becsületgólja arra volt elég, hogy 4-1-es vereséget szenvedjenek.

Az udvarhelyi csapat következő mérkőzését szeptember 11-én, vasárnap 17 órától játssza hazai pályán az FK Csíkszereda ellen, akik győzelemmel debütáltak az első osztályban. Miután mindkét csapat megnyerte az első fordulóban párharcát, a Vasas a negyedik, az FK az ötödik helyről várja a rangadót. A megyei riválist tavaly a több első csapattól szerepeltett játékossal 7-2-re ütötte ki a Vasas, amelynek ennek ellenére is óvatosnak kell lennie. Főleg, hogy az ellenfél keretében néhányan már ismerik az udvarhelyi csapatot, Berkeczi Emőke és Bartalis Barbara is a csapat játékosa volt korábban.

Esetükben azért szünetelt a bajnokság szeptember első hétvégéjén, mert Cristian Dulca, szövetségi kapitány összehívta a válogatottat a csapat utolsó két, Litvánia és Olaszország elleni selejtezőjére. Előbbin a székelyudvarhelyi Geréd Erika osztott ki egy gólpasszt, erről ide kattintva olvashatsz bővebben, és még az akciót is megnézheted.

Ezalatt a román válogatott korosztályos csapatai is összegyűltek, az U19-esbe a Vasas részéről Orbán Aranka, és Horváth Anita kapott meghívót a két Lengyelország elleni mérkőzésre, amelyek közül mindkettőt elveszítették. Orbán mindkét meccset végigjátszotta, Horváth Anita mindkétszer csereként kapott lehetőséget.

A Vasas Femina fiókcsapata

számára is a második fordulót rendezik hétvégén. Ők az első meccshétvégén a FCSB női szakosztályának vendégei voltak, és egy 0-0-s döntetlent követően tértek haza, legközelebb – a nagy csapathoz hasonlóan – szeptember 11-én játszanak hazai pályán, 11 órától fogadják a Farul Conștanța csapatát, akik az első fordulóban 14-0-ra ütötték ki a Nicu Gane Fălticeni együttesét.