Taroltak az udvarhelyiek a hegyekben

Roli és Ilyés első, Lídia azok után második, hogy múlt héten még maratoni futóversenyen állt dobogóra.
Fotó: Városi Sportklub

Hegyi kerékpárversenyen vett részt a Városi Sportklub három versenyzője: Szaniszló Roland, Ilyés Ferenc és Székely Lídia Balázstelkén. Rajtuk kívül további négy udvarhelyi: Bálint Kund, Gergely Attila, Gelei István és Forró Edit is megmérette magát a Szeben megyéből induló, de Maros megye területét is érintő versenyen.

Gyerekeknek 200, 600 és 1200 méteres szakaszon, a nagyobbaknak 12, 30 és 60 kilométeres távon lehetett indulni, utóbbin 1600 méter volt a szintkülönbség.

A 12 kilométeres szakaszon az udvarhelyi Gergely Attila második helyezést ért el, míg Bálint Kund, az udvarhelyiek legfiatalabb tagja a hatodik helyet szerezte meg a 14-18 éves korosztályban.

A 30 kilométeres szakaszt kategóriájában és összetettben is Szaniszló Roland nyerte, ideje 1 óra 17 perc, őt követte Gelei István, aki kategóriájában második, összesítettben pedig harmadik lett.

A 62 kilométeres távon két hölgy is elrajtolt, Székely Lídia és Forró Edit. Lídia eddig futóversenyeken vett részt, most próbálta először a kerékpárversenyzést, és múlt heti futóversenyen elért második helyezése után, itt is övé lett a dobogó második foka, amíg Edit a harmadik helyezést érte el.

A férfiaknál Ilyés Ferenc küzdött ugyan technikai problémákkal, ez nem akadályozta meg abban, hogy a hosszútáv abszolút győztese legyen. Neki zsinórban ez volt a hatodik első helyezése.