Tapsol a közönség, haver!

Előbújt a nap, és együtt vonatozott az egész Patkó. Szavazhatsz a kedvencedre a diáknapok második napján bemutatkozó csapatok közül!

A diáknapok második napjára az idő is összeszedte magát, napsütésben lakták be a Patkót a fiatalok és a kevésbé fiatalok.

Elsőként az EightTeas csapat vonult színpadra. „Jó volt, mi? Mármint nem a rím, hanem Tóth Árpi nyúzott kopasz feje, miután berakja ugyanazt a számot lassan huszonhetedik hete” – szlemmelte Nagy Zenkő polgármesterjelöltjük. Az is kiderült slam poetryjéből, hogy jelenleg foglalt, de egy szebb mosoly sok mindent megváltoztat.

Míg ő elrímelte céljait, csapattársai törökülésben teapongoztak a színpadon. Az EightTeas céljai, hogy nagyobb legyen a teaválaszték a városban, egy kissé személyesebbé tehessék sulis egyenruháikat és bevezessék a 80-as évek bulijait. „Szavazzatok rám, mert egy jó asszony mindent megbocsájt” – fejeződött be bemutatkozójuk.

A 9Vans volt a következő a sorban, „László Máté néven élem csodás kis életem” – kezdődött egyik csapattagjuk stand-upnak is beillő beszéde. „A neonost stílust választottuk, ami ilyen” – mutatott pólójára, majd folyatta: „amilyen, olyan, nekünk ez jó. Végülis már csak azért is, merthogy mi szerveztük ezt az egészet. A csapatunk feje, vagy a vezetője, vagy izé, mindegy, a lényeg hogy ő a csávó, László Márk” – mutatta be jelöltjüket.

„Azért vagyunk itt, hogy felelevenítsük ezt a stílust, ami érthetetlenül kimerült, nincs többet, pedig némilyen, né” – sziporkázott tovább Máté, majd a csapat jelöltje, Márk is bemutatkozott. Egyetembörzét és autósmozit szeretne a csapat.

A produkció végén színes löttyel megtöltött lufikkal dobálhatott a közönségből felérkező néhány ember egy panót. Azon így kirajzolódott a csapat logója.

A Hypebeast csapatának András Előd a jelöltje, tőle tudtuk meg, hogy kilenc világmárka, köztük a Gucci, a Louis Vuitton és a Supreme felkérték őket, hogy parodizálják ki a ruháikat, így is növelve azok népszerűségét. Persze, nem kérték fel őket, de az ötlet az eredeti. Főleg a bemutatkozó végén levezetetett divatbemutatóval. Ők fesztivált szeretnének, internetes kávézót, és azt, hogy a nagy parkban kisházak épüljenek a fák tetejére. „Tapsol a közönség, haver! Hallottad már őket tapsolni?” – kérdezte mellettem az egyik zsűritag.

Hajdó Koppány, a StreetStyle jelöltje kicsit nyögvenyelősen ugyan, de elmondta bemutatkozóját és célját, hogy divatközponttá tegyék Udvarhelyet. Csapatuk tagjai különböző évtizedek stílusait öltötték magukra egy-egy rövidke tánc erejéig. Jókedvű, kreatív társaság ez, legalábbis jelöltjük, Koppány-vezér ezt mondta.

Produkciójuk végén még egy nagy vonatozásra is meginvitálták a közönséget.

„Hallám, mit ajánl a mai napi…” – kezdte meg bemutatkozóját Balázs Ádám, a hózenTrógerek jelöltje egy újsággal a kezében. „Uncsi”, „érdektelen”, lapozgatott, mire egy mellettem ülő megszólalt, hogy „igen, mert Székelyhon”. (Eskü, hogy ezt nem én mondtam  – szerk. megj.). Azért csak talált benne felolvasnivalót is Ádám, mégpedig csapatának céljait. Azt, hogy a csapat szeretné megismertetni a fiatalokkal a swing-zenét, önismereti előadást tartanának és gardróbvásárokat. „Vaegy necc ruhát én is be tudnék vinni” – mondta.

Produkciójuk eredeti volt, csak lejárt, mielőtt elkezdődött volna. „Ó, pedig tetszett, de ebben több volt, elrontották, mint a Barca a tegnap” – értékelt az egyik zsűritag.

A DivatVadászok sem húzták sokat a bemutatkozót, vadként ejtették el társukat a színpadon. „Kristóf, a faszagyerek” elmondta, hogy Pál Bence a jelöltjük, aki szabadtéri bulikákat szeretne rendezni, és odafigyelni a környezetvédelemre. „A mi szövegünk köbö ennyi, gyertek este sokat inni” – zárta rövidre.

A nyaCONVERSE csapatának bemutatkozója hasonlított a hózenTrógerekéhez ötletben. Miközben Dobai Norbert jelölt előadta a célokat, társai imitálták azokat. Például a csapattagok egy felfújható medencében pancsoltak, míg Norbert elmondta, szeretné felújítani a városi strandot.

A nyaCONVERSE egy vízipipás helyet is létrehozna, color runná alakítaná a Tömegfutást, és újraélesztené a mozit is. „Ez egy szórakoztató eltöltési időlehetőség lenne” – mondta, s ettől lefagyott a processzorunk. A csapat, mielőtt befejezte volna előadását, egy hatalmas bulira invitálta a közönséget.

Az UIETpolitan részéről Hidi Orsolya mutatta be csapatukat. Ők egy más bolygóról jöttek, tudtuk meg, és hogy még jobban megismerhessük őket, magazinokat osztogattak a tömegben, amelyekben minden csapattagnak szenteltek egy oldalt.

Naná, hogy a magazin utolsó oldalán Antal Lóránt szenátor és Bíró Barna Botond köszöntőjét is elolvashattuk. Hargita megye tanácsának elnöke szerint jó, hogy ezek a fiatalok, az UIETpolitan tagjai kitűnnek a szürke tömegből, ezzel reméljük nem azt akarta mondani, hogy a többi diáknapozó szürke lenne. Mindegy, nem kötözködünk, hiszen a csapat szó szerint lekenyerezett minket, vinetás kenyérrel kínálták a zsűrit, míg jelöltjük György Boglárka elmondta céljait.

A csapat egy utcát nevezne el a 4S Streetről, csészealjparkolót hoznának létre és közös vinetasütést szerveznének.

Visszatértünk a Földre, hogy a Pull&Beer eredeti bemutatkozóját láthassuk. A Pull&Beer Székely Johanna és Mag Dániel családi vállalkozása. Míg két csapattag narrálta, hogyan jött létre a fantázia-cég, a többiek eljátszották a sztorit a színpadon. „Miközben Johanna kedvenc kávéjának utolsó cseppjeit kortyolta, jobbra nézett, és tekintete elveszett a Pull&Bear gazdag, ruhákkal telített sorai között, ekkor jutott eszébe a nagy ötlet” – mesélték. A kedvenc édessége a pöttyös, így adta magát, hogy a ruháik is piros-pöttyösek legyenek.

„Hogy sose fogyjon el a cégnél a kalács, itt van Dani, a főszakács”, „bár néha a cégnél a kosz ordító, szerencsére itt van Gergő, a takarító”, „muszáj, valaki kirakja a betolakodót, azért vettük fel Ákost, a kidobót” – mutatták be a csapattagokat.  A Pull&Beer bevásárló-negyedet létesítene és újraélesztené a mozizást, a többi célra már nem tudtunk figyelni, mert azon voltunk, hogy elkapjunk néhányat a közönségbe dobált túró rudikból.

A bemutatkozókat a Vásá-Royal csapata zárta egy nagyon menő és nagyon jól kivitelezett tánckoreográfiával, amit Bartha Viktória tanított be a csapatnak. Abban egyet is értettünk a zsűriben, hogy a második nap produkciói minőségben sokkal jobbak voltak.

Főcze Endre, a csapat jelöltje ismertette a célokat, miután sikerült neki a telefonnal közös nevezőre jutnia: „Ricsi, csinálj valamit, na. Elrontottam. Lépj belé. Amúgy az enyém a telefon, nyugi. Na, sziasztok”. A csapat céljai elég egyszerűek, meg szeretnék mutatni, hogy mindenki a saját stílusában is lehet divatos, és hogy különböző diákprogramok által jobban megismerhessék egymást a többi diákkal.

Erre lesz módjuk, hiszen még rengeteg programpont hátravan az idei diáknapokból, ide kattintva te is megnézheted, hogy melyek ezek.

Vigyázat! A cikk nyomokban véleményt tartalmazhat, de mi a tiédre is kíváncsiak vagyunk.

Ki volt a kedvenced a második napról?

Szavazás állása

Betöltés ... Betöltés ...
Lépj be a kapun a hozzászólások megjelenítéséhez. Már előfizető vagy? Itt tudsz belépni.

Korábbi képriportok