Tanulhatsz az Erdély tévén

Fotó: a SuliTV8 Facebook-oldala

SuliTV8 címmel vizsgafelkészítő videósorozat indul nyolcadik osztályosoknak. Három tantárgyból (magyar nyelv és irodalom, román nyelv és irodalom, matematika) 10-10 darab, egyenként 25 perces videót készítettek a Hargita Stúdió munkatársai a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége és Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére. Együttműködő partnerek voltak Hargita és Kovászna Megye Tanfelügyelősége és a csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Háza.

Az elkészült videók sugárzását végül az Erdélyi Magyar Televízió vállalta, így ott lesz látható március 30. és április 3., valamint április 6. – 10. között naponta tantárgyanként egy-egy rész az elkészült anyagokból. A vizsgafelkészítő anyagok közvetítésének kezdési időpontja minden nap délelőtt 11 óra. A napi három anyag – tantárgyanként egy-egy – egymást követően, mindig ugyanabban a sorrendben kerül adásba.

A videók minden nap, a közvetítést követően elérhetők lesznek a SuliTv8 Facebook-oldalán.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 28-ai híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!