Táncra perdülnek, huszonöt évet ünnepelnek

Zajlik az élet a Kékiringó Néptáncegyüttes háza táján, néhány hónapja számoltunk be arról, mennyi mindennel telik Both Aranka és nebulói élete az együttesen belül. 

Egyre nagyobb az izgalom a táncoslábúak körében: kevesebb, mint egy hónap múlva ünnepli 25. születésnapját a Kékiringó, amelynek alkalmából kétnapos rendezvénnyel várják az érdeklődőket – derült ki a szerdai sajtótájékoztatón. 

Fotók: archív felvétel/ Hodgyai-Lőrincz Eszter 

A valójában névnapi ünnepséget – a Kékiringó megalakulását ugyanis a név kiválasztásától számítják – december 16-án és 17-én tartják, a programok egy része a Siculus Ifjúsági Házban, a másik fele pedig a Művelődési Házban valósul meg. 

Táncra perdülnek a Kékiringó mesevilágában

Az első nap, péntek, december 16-a mesélésről fog szólni, ezen a napon visszatekintenek a Kékiringó történetébe. Szerre mutatkoznak be a különböző korosztályok, előbb a legkisebbek, vagyis az óvodások, majd a „kezdőbbecske gyerekek”, aztán a kicsi, majd a nagy utánpótlás következik, akiket a haladók követnek, végül pedig a felnőttek két csoportja együtt lép színpadra és mesél a tapasztalataikról. Ekkor búcsúztatják a végzősöket is, idén négyen ballagnak el, Forró István vezetésével koncertet adnak majd a gyerekek, az este pedig táncházzal zárul.

A második nap, szombaton, december 17-én délelőtt játékos-kézműves foglalkozáson vehetnek részt a gyerekek. Lesz kiállítás megnyitó, gálaműsor, és vendégelőadók lépnek fel, így a balánbányai Ördögborda, a püspökladányi Kenderkóc és a kiscsőszi Bozót táncegyüttes. A szombat estét is táncházzal zárja az ünneplő közönség, amelyen a részvétel ingyenes – tudtuk meg Both Aranka csoportvezetőtől, aki azt is elmondta, hogy pályázati forrásokból a jubileumi születésnapra öt pár székely csizma is készült, Birtalan András székelyudvarhelyi cipész készítette a fiatalok számára, akik táncra perdülhetnek majd benne.