Tánc- és mozgástábor a város szívében gyerekeknek

fotó: Hodgyai István /archív

A mozgásfejlesztő tábor öt napjában – július 24-28. között – a gyerekek különböző gyakorlatokat sajátíthatnak el: megtanulhatnak esést, gurulást, valamint mozgáskoordinációjukat és ritmusérzéküket fejleszthetik. Mindemellett a szervezők fontosnak tartják a játékosságot is, így a figyelmet, fegyelmet és összpontosítást elősegítő játékösszeállításokkal készülnek a mozogni vágyó gyerekek számára.

A tábor szakmai vezetőjétől, Ruszuly Ervintől megtudtam, hogy a jövő heti tábor egy folyamat kezdete, alapozó tábor. Szeptembertől ugyanis heti rendszerességgel talajtorna, kortárstánc és gyerek nindzsa foglalkozásokat terveznek, amelyekre majd augusztustól várják a jelentkezőket. A jelentkezőket két korcsoportra osztják: ovisokra (3-6 évesek) és elemi osztályosokra (7-11 évesek). A tábor minden nap 2-2 órára foglalja le a gyerkőcöket, a kicsiket 8:30-10:30 közt, az iskolásokat pedig 11:00-13:00 közt várják az Agora Business Center alagsorába (Városháza tér 18., bejárat hátul az udvarból).

A tábor helyeinek száma korlátozott, jelentkezni vasárnapig, július 23-ig a 0747670635-es telefonszámon, Ruszuly Ervinnél vagy privát üzenetben, a TÉR Facebook és Instagram oldalán lehet. A tábor díja egy főre 300 lej, amely testvérpárok jelentkezésének esetében kedvezményes.

A TÉR

egy székelyudvarhelyi, 2022-ben indult tánc- és mozgásstúdió, alapítói Ruszuly Ervin és Ruszuly Sára. Változatos programkínálat által a TÉR célkitűzései között szerepel a város kulturális és közösségi életének gazdagítása a különböző korosztályok megmozgatása és bevonása által. A mozgásra olyan eszközként tekintenek, amely gondolataink és érzéseink kifejezésére ad lehetőséget. Fontos számukra, hogy egy olyan közösségi térként működjenek, amely nyitott a mások rendezvényeinek és elképzeléseinek a megvalósítására is. Ezért az Agora Business Centernél található helyiségük bérelhető különböző foglalkozások és események megtartására. Jelmondatuk: Tér legyen!