Tamás Csaba zsinórban harmadszor nyerte a Székely Vágtát

Tamás Csaba most Sepsiszentgyörgy színeiben nyerte a vágtát. Fotók: a Székely Vágta Facebook-oldala

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Székely Vágtát az Óriáspince-tetőn hétvégén, június 9. és 11. között. A verseny döntőjét Tamás Csaba nyerte Chi Lo Sa Chomodus lován, így a tavalyi Nemzeti Vágta harmadik helyezettje idén is ott lehet a Hősök terén megrendezendő versenyen.

A szalmabáláktól az olimpiáig: Tamás Csabával 2019-ben készített interjúnkat, ide kattintva olvashatod el.

Tamás Csaba ugyan idén Sepsiszentgyörgy színeiben diadalmaskodott, Farkaslaka sem marad eredmények nélkül. Lovasuk, Bálint Szilamér a második helyen végzett, ráadásul annak a Villámlásnak a hátán, amelyet tavaly éppen Tamás Csaba lovagolt.

Udvarhelyszék a góbék és a kishuszárok versenyében

is brillírozott. Idén négy fiatal tehetség gondolta úgy, hogy megpróbál kijutni a Nemzeti Vágta Kishuszár futamára azzal, hogy megnyeri a Székely Vágta számukra megrendezett futamát, közülük a farkaslaki Demény Magor érkezett célba elsőként Szélvihar lovának hátán. Ezt a versenyszámot 2018 óra rendezik.

A kishuszárok között farkaslaki győzelem született

Góbé futamot pedig 2014-ben rendeztek először, azzal a céllal, hogy azoknak a lovaknak és lovasoknak is esélyt adjanak a versenyzésre, akiknek nem igazolt eredetű lovuk van. Ebben a versenyben 2023-ban – akárcsak egy évvel korábban – ismét az etédi Kelemen Sándor-Géza győzött Viktor hátán – olvasható a Székely Vágta Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.